пʼятниця, 13 січня 2017 06:40

Новорічні ялинки звозять у Межигір'я

Київзеленбуд 11 листопада відкрив по місту 10 пунктів безкоштовної утилізації хвої. Ялинки й сосни прийматимуть до 1 лютого щодня з 8:00 до 17:00.

— Хвою переробимо на щепу. Весною розсиплемо її у скверах, щоб зберегти вологу вічнозеленим деревам, — каже гендиректор Київзеленбуду Михайло Наконечний, 33 роки. — Ялинки в горщиках можна висадити в парку під наглядом наших фахівців.

Торік у січні комунальники утилізували 3 тис. дерев.

— Ялинок ще не привозили. До 19 січня не чекаємо, — розповідає 30-річна Віталіна Новик із пункту утилізації на вул. Новопольовій, 95 Солом'янського району.

Хвою приймають у колишньому маєтку президента-втікача Віктора Януковича в Межигір'ї. Віддають на корм козам, оленям і антилопам.

— Тварини обгризають усе до кори. Стовбурами опалюємо теплицю й гуртожиток, — говорить біолог-консультант Межигірського зоопарку Сергій Григор'єв. — З 4 січня підприємці майже щодня привозять хвойні щепи та дерева, які не продали. 5 січня харківський фермер віддав 220 свіжих кримських сосен. Для кіз це 40 кубометрів вітамінів. Важливо, щоб дерева були не оброблені препаратами, без блискіток і гірлянд.

Зараз ви читаєте новину «Новорічні ялинки звозять у Межигір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі