вівторок, 21 березня 2006 18:13

Новий собор вмістить три тисячі прихожан

У Луганську минулої неділі відкрили новозбудований Свято-Володимирський кафедральний собор.

— Раніше там був міський парк, геть занедбаний, бо за ним не доглядали. Вирішили віддати пустир під будівництво собору, — розповів Сергій Назаревич, 26 років, із відділу у справах релігій Луганської облдержадміністрації.

Будували собор десять років, перший камінь закладав Леонід Кучма. Спроектував його місцевий архітектор Анатолій Бондарьов. На будівництво витратили 20 млн грн пожертв прихожан та коштів фонду "Благовест".

— У соборі зберігаються мощі Святого Володимира. 16 квітня привезуть з Афону ікону "Скоропослушниця". Великдень вже в ньому святкуватимемо, — радіє 48-річна дружина настоятеля храму Катерина Конончук.

Свято-Володимирський кафедральний собор найбільший у Південно-Східній Україні. Він розрахований на 3,5 тис. прихожан.

Фундамент храму має вигляд хреста розміром 50х41 м, заввишки собор 65 м. Його вінчає 15 куполів, облаштованих дзвонами. Стіни ще не розписали, нещодавно почали робити іконостас. Приміщення не опалюють. Поки що в будні у храмі не служитимуть, тільки у неділю та свята.

Зараз ви читаєте новину «Новий собор вмістить три тисячі прихожан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі