понеділок, 13 липня 2009 18:15

Незаконно завезена мобілка працюватиме три місяці

Із 1 липня продавці мобілок мають перевірити, чи занесено телефон до загальної бази даних. Інакше такий апарат зможе працювати в Україні тільки три місяці. Так влада бореться із незаконним увезенням мобільних телефонів.

— Мій кум третій рік на заробітках у Чехії. Привозить нашій доньці Насті подарунки. На 15 років вирішив подарувати їй мобільний, — розповідає вінничанин 41-річний Віктор Гурак. — Нам сказали, що тепер із цим мобільним будуть проблеми, бо він незареєстрований у наших операторів. Кум переживає. А телефон дорогий, зі всякими блютузами та плеєрами. Пішов у магазин, де мобілки продають, щоб дізнатися. А там кажуть: "Самі ще не знаємо, що робити".

Чіткої процедури реєстрації IMEI-кодів апаратів немає, кажуть у компанії "Мобільні телесистеми".

— Нинішнім абонентам турбуватися нема чого — нікуди не треба їхати, нічого реєструвати чи сплачувати. Їм не відключать телефон. Їхній IMEI автоматично внесено до так званого "білого" списку кодів, — зазначає Влад Войтович із МТС.

Для привезених із-за кордону мобілок розроблять порядок реєстрації.

— Поки що телефон потрібно активувати. Купити сім-карту будь-якого українського оператора та зробити дзвінок. Телефон автоматично отримає код, — продовжує Войтович. — Українські державні органи ще не визначили чітких умов процедури реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Незаконно завезена мобілка працюватиме три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі