вівторок, 18 січня 2011 00:30

Немовля підкинули в дитячий садок

Новонароджену дівчинку знайшли біля дитсадка "Зірочка" у місті Городище Черкаської області. Дитину хтось підклав в одну з колясок, якими батьки привозять малят у садок.

Дитячий плач почула вихователька Тетяна Юрик, яка несла документацію з одного корпусу в другий минулого вівторка об 11.15. Немовля було завернуте у простирадло і лежало в целофановому пакеті.

— Надворі дитина пробула з півгодини, — говорить Марія Шматкова, завідувач дитсадка. — Дитина трохи змерзла, температура тіла упала до 33 градусів. Ми забрали її до медізолятора, вперше скупали дівчинку. Загорнули в ковдру, відігріли пляшкою з теплою водою. Вона дуже гарненька, з чорненьким волоссячком. Відкрила одне око, воно карого кольору. Назвали Зоряною, адже її підкинули в "Зірочку".

Пуповина у дівчини була перервана, а не перерізана. Видно, що дитину народжували в домашніх умовах. Про знахідку повідомили районну службу у справах дітей та міліцію. Зараз Зоряна у пологовому відділенні райлікарні.

— Дівчинка цілком здорова, правда, маленька — вагою 2 кілограми 700 грамів, — розповідає Людмила Скалига, завідувач пологового відділення. — Трошки побула в кувезі-"інкубаторі", зараз розвивається нормально. Добре їсть, спить, росте. Якщо через 10 днів не знайдуться її родичі, будемо самі реєструвати цю маленьку громадяночку.

Міліція проводить розслідування. Свідки бачили біля дитсадка якусь високу жінку в куфайці і білій хустці.

Зараз ви читаєте новину «Немовля підкинули в дитячий садок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі