вівторок, 19 лютого 2019 06:05

Назви сіл перетворюють на нецензурні слова

У Кагарлицькому районі на Київщині невідомі міняють назви двох сіл на нецензурні слова на дорожніх вказівниках. Так, у назві села Гребені прибирають перші дві літери, а до слова Юшки додають "х" та "у".

Як говорять у Гребенівській сільській раді, за 36 тис. грн нещодавно придбали два нові знаки для Гребенів і поставили стелу з назвою Юшки за 14 тис. грн. Майже одразу невідомі почали заліплювати букви снігом.

– Хтось каже, що між нашими селами ворожнеча за назву, але в нас одна сільрада, – пояснює сільський голова Валерій Василенко, 56 років. – Половина людей з Юшок переїхали до Гребенів. У Юшках живуть їхні батьки, яким за 50. Хіба можуть ці люди ворогувати за таку дурню, як назва села? Мені дзвонять інші сільські голови і питають, що це таке. Обурені жителі села Юшки прийшли до сільради, адже за назву ми ніколи не ворогували. Її змінюють дурні.

Уперше сім років тому поміняла букви на вказівниках дівчина, яку стали наслідувати інші.

– Це зробила молода дівчина-художниця. Раніше ходила малювати на кручі Дніпра. Спало їй на думку замазати ті дві букви в назві Гребені, а до Юшків домалювати. Ця людина була хвора. У неї начебто на ґрунті кохання знесло кришу. Зараз лікується в неврологічному диспансері, – каже Василенко.

Зараз ви читаєте новину «Назви сіл перетворюють на нецензурні слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі