пʼятниця, 14 липня 2017 07:30

На всіх пляжах заборонили купатися

З 10 липня на всіх 11 міських пляжах Дніпра й Десенки заборонили купатися. На сайті комунального підприємства "Плесо" їх позначили жовтим колом.

"Дніпро позеленів. Хоча ще середина літа. Купатися категорично не можна. Пляжний сезон закритий", — написав президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков у "Фейсбуку". Оприлюднив фото, як руками зачерпує світло-зелену жижу. У коментарях пишуть, що вода тхне болотом.

— Через сповільнення течії в Дніпрі зацвіли ­водорості. До кінця літа буде ще гірше. Риба дохнутиме, бо не матиме чим дихати. Проблему можна вирішити спуском водосховищ, — вважає еколог Олексій Василюк.

Купатися в столичних річках дозволяє Держпродспоживслужба.

— Ми постійно досліджуємо воду. Все в нормі. Пляжі відповідають євростандартам, — говорить керівник київського управління служби Олег Рубан. — Водний горіх цвіте з середини липня до вересня. Забруднює воду, не дає їй циркулювати. Прибрати його не можна, бо занесений до Червоної книги. Це явище щороку починається раніше.

— Люди, підприємства, автомийки користуються мийними засобами на основі фосфатів. Ці речовини — добриво для синьо-зелених водоростей. Цвітіння води припиниться, якщо заборонити фосфатовмісні засоби, — зауважує Анна Слободянюк із Київводоканалу.

Зараз ви читаєте новину «На всіх пляжах заборонили купатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі