вівторок, 20 жовтня 2009 07:45

На сторіччі зоопарку побили двох працівників

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Заступник мера Києва Ірена Кільчицька кладе банкноту в п’ять гривень у скриньку, до якої волонтери збирали в суботу пожертви на розвиток столичного звіринця
Заступник мера Києва Ірена Кільчицька кладе банкноту в п’ять гривень у скриньку, до якої волонтери збирали в суботу пожертви на розвиток столичного звіринця

Київський зоопарк відсвяткував у суботу 100-річчя. Цього дня його відвідало кількасот людей. Квитки коштували 15–25 грн.

— Тварини живуть у найкращих умовах. Кілька вольєрів не добудовані, нема грошей. Я краще тварин годуватиму, ніж буду достроювати клітки. Позакривала кафешки й атракціони, які заважають звірям. Багатьом бізнесменам моя політика не подобається. Нехай свій зоопарк побудують і ставлять там лотки з алкоголем, — розповідає директор зоопарку 34-річна Світлана Берзіна. З її слів, працівники звіринцю заробляють до 3 тис. грн. Звільнила всіх, хто випивав на роботі.

Заступник столичного мера Ірена Кільчицька, 40 років, кидає у скриньку для пожертв на зоопарк 5 грн. Волонтери дають їй надувну кульку. Кільчицька бере п"ять кульок і йде до сцени. Там вручають грамоти людям, які є опікунами тварин. На сцену запрошують мера Києва Леоніда Черновецького. Він піклується про слона Боя.

— Шкода, що мер не зміг прийти. Бой хоче передати Леонідові Михайловичу тарілку зі своєю фотографією і написом "Ми потрібні один одному", — каже Берзіна і передає тарілку Кільчицькій.

Проводять аукціон. Киянин Віктор Цвігун, 30 років, купує за 320 грн синові сертифікат. Він дає право назвати народжене місяць тому зебреня. Бізнесмен Іван за 1300 грн купує фігурку жирафи. Директорка обіцяє: усі отримані гроші підуть на звіринець.

— Берзіна бреше, — говорить 37-річний Олексій, колишній працівник зоопарку. З його слів, директор звільнила за два роки 57 фахівців. — Їй до брехні не звикати. Вона вже раз була судима 1996-го, бо влаштовувала собачі бої. Коли збирає працівників на нараду, каже: "Я вас усіх прикакошу" Тобто повбиває. Це в неї жаргон такий. Зарплату людям не платить. Ті, хто працюють найважче, вичищають клітки і годують звірів, отримують по 800 гривень. На кращі посади набрала знакомих. Поставила їм найвищі зарплати. Ліквідовано науковий підрозділ, немає зоолога. Останній кандидат наук звільнився минулого місяця — змусили заяву написати. Зараз ніяких досліжень не проводять.

До журналістів, які фотографують дітей, що пригощаються 40-кілограмовим святковим тортом, підбігає працівник звіринцю Ігор Марійчук, 38-років.

— Біля вольєра з жирафами цивільний чоловік Берзіної — Дмитро Богдан — побив двох наших працівників, — каже. Зі своїм колегою Сергієм Григор"євим вони хотіли провести акцію "Берзіну геть!". — Хотіли привернути увагу громадськості до закулісних справ зоопарку, до жорстокого поводження з тваринами та нецільового використання коштів. Богдан розірвав наші плакати, хотів закрити мене з демонстрантами в кабінеті. Напав на нас, збивав із ніг. Мене вдарив по голові, потім притиснув голову до сходів.

Ігор Марійчук каже, що звертатиметься до прокуратури та суду.

Зараз ви читаєте новину «На сторіччі зоопарку побили двох працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі