середа, 06 лютого 2008 07:01

На річці Латориці затори від сміття

Автор: фото: PHL
  Річку Латорицю чиститимуть понад два тижні. Щодня з води дістають 16 тонн сміття
Річку Латорицю чиститимуть понад два тижні. Щодня з води дістають 16 тонн сміття

"Щодня в Латориці виловлюємо близько 16 тонн сміття. Знаходимо бідони з фарбою, пляшки з ацетоном і використану тару, — розповідає Василь Івегеш, начальник Ужгородського міжрайонного управління водного господарства. — Витягаємо на берег повалені дерева. Вони є найбільшою проблемою, бо осідають на дно річки".

Із минулого тижня працівники управління та військовослужбовці аварійно-рятувального загону МНС чистять річку Латорицю. Поблизу міста Чоп на Закарпатті утворився сміттєвий затор. Його розбирають за допомогою автомашин, кранів, човнів. Там працюють водолази, адже глибина річки в цьому місці сягає 4 м.

Латориця почала засмічуватися після паводків 1998 та 2001 років.

— Води річки забирають сміття з чотирьох районів: Воловецького, Свалявського, Мукачівського й Ужгородського, — веде далі Василь Васильович. — На Закарпатті потрібно очищати всі річки, не лише Латорицю. Такі проблеми маємо біля кожного населеного пункту, де вони протікають.

Івегеш каже, що уздовж Латориці, як і на берегах інших річок, є кілька несанкціонованих сміттєзвалищ:

— На річці Уж несанкціоновані сміттєзвалища роками існують у так званих зонах відпочинку в селі Кам"яниця, Невицьке, поблизу Оноківців.

Роботи з очищення Латориці триватимуть ще 10 днів. За цей час сподіваються ліквідувати затори.

Зараз ви читаєте новину «На річці Латориці затори від сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі