вівторок, 11 червня 2019 00:30

На застосування артилерії потрібен дозвіл

Російські бойовики 7 червня обстріляли позиції полку "Азов" під селищем Новолуганське Бахмутського району на Донеччині. Ворог вивів на позиції чотири самохідні артилерійські установки "Гвоздика". Поставив їх у житловому кварталі Горлівки.

У загоні, що потрапив під обстріл, заявили, що їм не дозволили відповісти на атаку ворога своїми гарматами. На це не було дозволу. У штабі операції Об'єднаних сил кажуть, що не забороняли стріляти. Триває службова перевірка.

— У статуті прописано — якщо військовослужбовцю загрожує небезпека, то він може застосовувати особисту зброю, — каже 36-річний Юрій Руденко, ветеран війни. — Будь-яка техніка, що з'являється на передовій — її знищують без наказу. Але на використання великокаліберної артилерії повинен бути дозвіл. Рішення приймає командування штабу ООС.

Коли немає додаткових розпоряджень — проти ворога в хід іде все: автомати, кулемети, ручні протитанкові гранатомети.

— Якщо ворожі гармати стріляють по нас, то там легше отримати дозвіл на вогонь у відповідь, — говорить Руденко. — В разі, коли цілі не ведуть вогню, вирішує найвище командування — під їх відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «На застосування артилерії потрібен дозвіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі