вівторок, 29 березня 2011 07:30

На Прикарпатті збудують маєток Святого Миколая

285 тис. грн виділять на спорудження маєтку Святого Миколая у прикарпатському селі Пістинь Косівського району. Так розпорядився уряд.

— Невдовзі в нас буде садиба святого, пошта, куди діти присилатимуть Миколаєві листи. Він, у свою чергу, відправлятиме подарунки, — каже Василь Пророчук, директор Національного природного парку "Гуцульщина", один з ініціаторів створення маєтку. — Цікавим буде і дитячий театр. Плануємо й створити музей природи карпатського краю. Будуть також етнічні гуцульські хати. Відвідувачі зможуть ознайомитися із місцевою фауною, оглянути форельне господарство й іподром.

У маєтку хочуть також навчати дітей традиційних гуцульських ремесел — бондарства, різьбярства, мосяжництва, ліжникарства, вишивання, кераміки.

Однак основною метою є побудова всеукраїнського відпочинкового центру зі школою-інтернатом, де навчатимуться і відпочиватимуть діти-сироти, зі слів Пророчука.

У Пістині існує невеликий будинок Святого Миколая у переобладнаному приміщенні лісництва. За рік його відвідують близько 20 тис. людей.

У планах організаторів маєтку Святого Миколая — влаштувати з'їзд усіх "Миколаїв" Європи та світу.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті збудують маєток Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі