пʼятниця, 17 грудня 2010 07:30

На прем'єрі балету "Володар Борисфену" пили коньяк

На прем'єру балету композитора Євгена Станковича "Володар Борисфену" в столичній Національній опері у вівторок прийшли міністр культури Михайло Кулиняк та голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. Охоронці проводять їх з чорного входу.

— "Лібрето написав міністр Кабінету Міністрів — Анатолій Толстоухов", — читає програмку жінка в чорній відкритій сукні. — Його тут згадали тільки тому, що міністр і гроші на балет дав. А справжніх авторів десь подалі запхали.

— А ти знаєш, що таке лібрето? — обіймає її за талію чоловік у костюмі. — Це технічний розпис сюжету. Толстоухов — гарний історик, фахівець з історії слов'ян. Це його ідея була створити патріотичний проект "Україна: історія великого народу". Тому я не дивуюся, що він міг написати. І не кажи більше таких дурниць.

У партері де-не-де є вільні місця. Тема балету – заснування Києва.

— Гляньте, який бутафорний ідол бога Перуна гарний, — шепоче сусідові один із глядачів. На сцені жерці перед капищем Перуна посвячують у воїни княжого сина Кия. — Когось він мені нагадує. Ректора академії образотворчого мистецтва Андрія Чебикіна. Правда?

— Точно, — сміється сусід. — Видно, це його син так пожартував, Олексій. Він тут художник-постановник. Раніше реставрував і відтворював предмети старовини, а балет допомагає ставити вперше.

Під час антракту біля буфету вишиковується черга. Українці просять чай або каву, беруть шоколадки "Корона" по 16 грн та апельсини по 5 грн за штуку. Іноземці замовляють коньяк і горілку.

Зараз ви читаєте новину «На прем'єрі балету "Володар Борисфену" пили коньяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі