четвер, 15 жовтня 2009 07:43

На іконі Ісуса зобразили з м"ячем

Автор: фото: Ярослав Мотрук
  Ікона ”Радість Господа в любові”, освячена днями в Коломиї на Івано-Франківщині. Ісус тримає в руках м’яч, під ним — футбольне поле та герби й прапори України й Польщі
Ікона ”Радість Господа в любові”, освячена днями в Коломиї на Івано-Франківщині. Ісус тримає в руках м’яч, під ним — футбольне поле та герби й прапори України й Польщі

У місті Коломия на Івано-Франківщині освятили ікону Богоматері, покровительки спорту. Образ "Радість Господа в любові" має стати символом континентального чемпіонату з футболу, переконані ініціатори заходу.

На іконі зображено Богоматір з Ісусом. Христос благословляє футбольний м"яч. Унизу намальоване футбольне поле, обрамлене вишивкою. По боках — прапори обох країн, які прийматимуть континентальну першість: синьо-жовтий український та біло-червоний польський. Є також герби двох країн.

Написав ікону місцевий художник Василь Стефурак, 50 років.

— М"яч можна сприймати навіть як образ українського народу. Його білий колір означає вбогість, — каже.

Освячували образ на стадіоні "Юність" 20 священиків різних конфесій. Городяни захід проігнорували. Прийшло менше 30 людей.

— Ісус Христос із булавою чи м"ячем у руці? Такого навіть за радянських часів не вигадували. То є великий гріх — пускати Бога на сувеніри, — говорить Марта Гусак, 73 роки.

— Єресі в даній іконі не знаходжу. Звичайно, для церкви це щось нове. Але в цілому задум добрий. Ікона знакова, — стверджує Микола Сімкайло, 52 роки, єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії греко-католицької церкви.

Зараз ви читаєте новину «На іконі Ісуса зобразили з м"ячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі