вівторок, 06 лютого 2018 00:45

На фермі спалили 1800 свиней

1800 свиней спалили на сільськогосподарському підприємстві "Іскра" в селі Недогарки Кременчуцького району на Полтавщині. Тварини заразилися африканською чумою.

— Перекрили дороги. Із села можна виїхати лише в напрямку Києва та Кременчука. Кожну машину перевіряють, обробляють колеса, — розповідає житель Недогарків, не називається. — Щоб вірус не поширився, людей просять забити свиней і переробити м'ясо на консерви (із квітня минулого року діє інструкція з боротьби з африканською чумою. За нею можна переробляти м'ясо здорових тварин у зоні карантину. Раніше це забороняли. — ГПУ). Для цього місцевих навіть із робіт відпускають. Усі ріжуть. Бо якщо дійде вірус до домашньої худоби, її забиратимуть примусово. А грошей на відшкодування в нашій об'єднаній громаді немає.

— На території господарства зі 1804 свиней 11 голів попадали на ноги. У двох лабораторно підтвердили африканську чуму, — каже 57-річний Юрій Оленіч, заступник начальника Головного управління Держ­продспоживслужби в Полтавській області.

Протягом 40 днів на фермі та в Недогарках триватиме карантин.

Торік в Україні зареєстрували 157 випадків африканської чуми свиней. Скорочення поголів'я є однією з причин подорожчання сала.

Зараз ви читаєте новину «На фермі спалили 1800 свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі