понеділок, 18 червня 2007 07:13

На Черкащині знайшли понад 400 мін і снарядів

У селі Хутір-Петровське Драбівського району Черкащини минулого тижня 55-річний Олексій Бойко знайшов металошукачем 18 артилерійських снарядів часів Великої Вітчизняної війни. Пізніше черкаські піротехніки виявили на тому місці ще 400 мін і снарядів.

— Бойко приїхав із Драбова шукати метал. Він уже давно придбав металошукач і заробляв цим гроші. Боєприпаси чоловік виявив за два кілометри від села. Це землі сільськогосподарського товариства "Світанок". Там засіяна соя, — розповідає інспектор управління МНС області Вадим Полегенько.

Серед поля росте невеличкий ліс. Старожили пригадують, що за війни там був хутір. На місці піротехніки розкопали 240 мінометних мін, 108 артилерійських снарядів та 53 запали до них.

На території виставили охорону. У середу знайдені боєприпаси знищили. По 10 штук їх підривали цілий день. Рятувальники кажуть, що то був найбільший знайдений в області арсенал Другої Вітчизняної війни за останні кілька років.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині знайшли понад 400 мін і снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі