середа, 02 листопада 2011 05:15

Молоді запропонували чотири тисячі вакансій

Майже половина людей, які цього року звернулися до центрів зайнятості столиці, мають вік до 35 років. Така ж статистика в обласній службі зайнятості.

— Нам є що запропонувати молоді, — каже директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, 48 років, під час заходу для шукачів роботи та працедавців "Молодь Києва — майбутнє столиці". Він відбувся минулого понеділка у Міжнародному виставковому центрі. Там сотня підприємств Києва та області пропонували близько чотирьох тисяч вакансій. Консультували, розповідали про роботу й навчання.

— Мы единственный центр службы занятости, который готовит водолазов и верхолазов. Это наш эксклюзив, — каже 47-річна Тетяна Івкова, заступник директора Кримського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості. Він розташований у Сімферополі. — Все навчання безкоштовне, надаємо гуртожиток. Навчаємо 47 спеціальностей. Водолаз може влаштуватися рятувальником на 1400 гривень або у сфері нафти й газу — це 8 тисяч. Верхолази потрібні на будь-якому будівництві, зарплата 3–5 тисяч гривень.

Столичний центр зайнятості має 15 тис. вакансій. Бракує вчителів у школах — географів, біологів, хіміків. Є попит на штукатурів, зварювальників та перукарів. Кранівник може заробляти до 6 тис. грн.

14-річна Марина Маланушенко зі столичної школи №207 прийшла подивитись, які професії їй можуть запропонувати в майбутньому.

— Пройшла тестування. Вони показали, що маю хист художника та можу працювати з людьми, — пояснює. — Задумувалася, ким хочу стати. Це збігається з тестами: або фахівцем із добору персоналу, або косметологом-дерматологом. Зараз нормальна зарплата 3–5 тисяч. Високі заробітки в інженерів — 5 тисяч, але має бути досвід роботи від трьох років.

У центрі зайнятості роботу можуть підшукати всім без винятку. Місце реєстрації не має значення.

— Тільки допомогу по безробіттю виплачують за місцем реєстрації. А решту послуг надаємо всім, — каже директор Київського обласного центру зайнятості 61-річний Василь Якобінчук.

Зараз ви читаєте новину «Молоді запропонували чотири тисячі вакансій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі