пʼятниця, 30 червня 2017 00:40

Міносвіти планує скасувати оцінки у другому й третьому класах

Оцінки у другому й третьому класах можуть відмінити. Це передбачає проект концепції початкової освіти. Його минулого тижня підготували в Міністерстві освіти й науки.

— Поки що його не прийняли. Якщо ухвалять, нові правила почнуть діяти з наступного року, — каже експерт аналітичного центру "Цедос" Ірина Когут, 29 років. — Українська школа орієнтована на заробляння оцінок. Відсутність оцінок у початковій школі — розповсюджена світова практика. Дитину не оцінюють порівняно з іншими, а дають відгук її роботі. Проте практика відміни оцінок у першому класі показала, що є спротив з боку вчителів і батьків. Педагоги не знають, як без цього відзначити знання учня. Батьки не знають, як відстежувати успішність дитини у школі.

У МОН пропонують повідомляти учням про їхні старання — "молодець", "добре" чи "чудово". У четвертому класі оцінки у щоденнику виражатимуть словами: "відмінно" (В), "добре" (Д), "задовільно" (З), "потребує покращення" (П).

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти планує скасувати оцінки у другому й третьому класах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі