вівторок, 31 липня 2018 06:30

Метро заборгувало за вагони майже два мільярди гривень

Київський метрополітен ­заборгував компанії "Укррослізинг" 1,924 млрд грн за використання 100 вагонів. Більшість із них були закуплені в Росії.

Договір із "Укррослізингом" про поставку рухомого складу метро Київрада уклала 2009-го. Компанія купила 25 вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу в Кременчуці Полтавської області. 75 — у російських підприємств "Вагонмаш" і "Метровагонмаш".

Метрополітен отримав рухомий склад на умовах лізингу — у довгострокову оренду. Мав сплачувати кошти за користування вагонами. Однак не робив цього у повному обсязі. Постачальник звернувся до суду.

Торік Вищий господарський суд країни зобов'язав метрополітен сплатити борг, що сягав приблизно 1 млрд грн. Решта суми — перерахунок через знецінення гривні. У договорі сума угоди була прив'язана до курсу долара.

Київрада просила Кабінет міністрів відстрочити виплату заборгованого. Рішення не прийняли.

— Те, що в метро подорожчав проїзд, не стосується необхідності виплатити борг, — каже речник метрополітену Наталія Макогон.

Власник "Укррослізингу" — українсько-російський бізнесмен Павло Фукс.

Зараз ви читаєте новину «Метро заборгувало за вагони майже два мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі