середа, 25 лютого 2009 17:02

Метро подорожчало вдвічі

У Харкові вдвічі подорожчав проїзд у метро. Замість 75 коп. треба платити 1,5 грн. У касах з"явилися нові сині жетони. Через турнікети поки що пропускають і за старими зеленими.

— Ми попереджували: хто запасся, той їздитиме по зелених хоч і цілий рік, — каже Сергій Мусєєв, начальник Харківського метрополітену.

Черг біля кас немає. Усіх, хто заходить до підземки, гучномовець попереджає про нову ціну. Для деяких пасажирів це новина.

— Скільки? Гривню п"ятдесят?! Та вони що, з глузду з"їхали?! — обурюється Катерина Божкова. — Ну хоча б гривню, куди не йшло. А так! Це ж скільки треба заробляти? Ні, я піду пішки, мені всього одну зупинку!

— Совісті в них немає! — каже Вадим Подовкін. — Я не можу відмовитися від метро, їжджу мінімум два-три рази на день. Чому немає проїзних? У Києві можна було на рік купити за старою ціною, а в нас хоч не вилазь із цього метро, знижок не передбачено. Це несправедливо!

Не зважаючи на суттєве подорожчання, поїзди в метро частіше не ходитимуть. На нові вагони також грошей не вистачить.

— Усі гроші підуть на зарплатню й на плату за електрику, — розводить руками заступник начальника метрополітену Михайло Пилипчук. — І ще на ремонт. Цього року ми маємо полагодити 142 вагони. Ремонт кожного обійдеться в 500 тисяч гривень.

Із дверей метрополітену зникли написи із графіком роботи підземки. Невдовзі харківське метро скоротить час роботи — на півгодини вранці й на годину ввечері.

— Після одинадцятої вечора та з 5.30 до 6.00 ранку їздять мало пасажирів, ми несемо прямі збитки, — пояснює Сергій Мусєєв.

Зараз ви читаєте новину «Метро подорожчало вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі