середа, 11 січня 2006 18:55

Мельниченка допитають у понеділок

 

Минулої середи в аеропорт Бориспіль прилетів безробітний майор у відставці Микола Мельниченко, 39 років. Його не було в Україні п"ять років. Літак приземлився о 18.05, але з аеропорту екс-майор служби безпеки вийшов лише о 20.00 у супроводі колишнього народного депутата Олександра Єльяшкевича, 40 років, та восьми охоронців із підрозділу СБУ "Альфа".

Добирався Мельниченко до України майже добу. Об 11.25 він прилетів до Москви. Там його зустріли бютівець Андрій Шкіль та соціаліст Микола Карнаух. Шкіль розповів, що у Москві Мельниченко з російськими політиками не розмовляв. Він також пояснив, що екс-майор летів за українським паспортом, а тому робив пересадку в Москві, а не у Варшаві.

В аеропорту головний свідок у справі Гонгадзе поспілкувався зі слідчими Романом Шубіним та Юрієм Грищенком. Там же йому вручили повістку на допит до прокуратури. Туди Мельниченко має з"явитися у понеділок о 10.00.

Колишній охоронець Кучми говорив неохоче. А його товариш Єльяшкевич запевнив:

— Ми повернулися для того, щоб Володимир Литвин, Олександр Волков, Микола Азаров та покійний Кравченко не заважали демократичному розвитку країни.

Як повідомив народний депутат, соціаліст Іван Бокий, Олександр Мороз не зустрічав Мельниченка, бо перебував на важливій нараді.

Тим же рейсом до Києва прилетів кінорежисер Емір Кустуріца. Журналістів в аеропорту було багато, однак знаменитого "югослава" вони не помітили. Кустуріца трохи постояв із здивованим обличчям і пішов геть.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка допитають у понеділок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі