четвер, 16 січня 2020 00:46

Мати і син Олега Сенцова виїхали з Криму

— Відбулася важлива подія для нашої родини. Ми возз'єдналися, — каже режисер і колишній політв'язень Кремля 43-річний Олег Сенцов. З анексованого Криму перевіз до Києва матір 67-річну Людмилу Михайлівну та сина Владислава, 15 років.

Раніше Сенцов із родиною жив у Севастополі. Був співзасновником компанії "Край Сінема". Знімав короткометражки. 2012-го дебютував із першим повнометражним фільмом "Гамер" — про хлопців, які грають у комп'ютерні ігри.

2014-го Олега Сенцова затримали росіяни за звинуваченням у підготовці терактів. Засудили до 20 років тюрми. На волю вийшов торік 7 вересня в рамках обміну полоненими між Україною й Росією. Відтоді живе у Києві. Квартиру йому придбав фонд бізнесмена Віктора Пінчука.

— Колишня дружина залишилася на півострові, — говорить Сенцов. — Прийняла анексію Криму. Вмовити її відпустити сина було важко. У Криму Влад перебував під тиском пропаганди та брехні. Два тижні в Україні йому вистачило, щоб ця пелена спала.

Режисер був одружений із 42-річною Аллою ­Сенцовою, яка пише рекламні тексти. Розлучилися, коли перебував в ув'язненні. Їхній син Влади­слав страждає на аутизм. У Києві пішов до звичайної школи з інклюзивним навчанням. Олег Сенцов має також доньку 18-річну Аліну. Вона переїхала до Києва за півтора місяця до звільнення батька.

Зараз ви читаєте новину «Мати і син Олега Сенцова виїхали з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі