четвер, 10 серпня 2006 18:58

"Ластівчине гніздо" може зруйнуватися

Існує загроза, що в Криму сповзуть у море "Ластівчине гніздо", Лівадійський палац та скелі-двійники Адалари, якщо на Південному березі не перестануть видобувати пісок. Із 30-х років минулого століття ці роботи тут були заборонені, але торік з дозволу місцевих чиновників відновили видобуток.

— На "Ластівчиному гнізді" ремонтні роботи не проводилися уже кілька десятиліть, — розповіла вчений-секретар Українського товариства охорони пам"яток історії та культури Олена Титова, 54 роки. — Тому загроза, що воно зруйнується, справді існує.

"Ластівчине гніздо" збудували 1912 року за проектом архітектора Шервуда.

1927 року мініатюрний замок переніс 7-бальний землетрус. Споруда майже не постраждала. Відколовся і впав у море лише шматок скелі з-під нижнього балкона.

У 30-х роках у "Ластівчиному гнізді" містився читальний зал будинку відпочинку "Перлина". Потім приміщення визнали аварійним і закрили. Для відвідувачів його знову відкрили лише 1968 року.

Зараз ви читаєте новину «"Ластівчине гніздо" може зруйнуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі