пʼятниця, 18 лютого 2011 03:15

Купюру з написом "хабар" не прийняли в аптеці

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Полтавець 41-річний Костянтин не зміг розрахуватися в аптеці за покупку. Аптекарка відмовилася приймати 50-гривневу купюру.

— Просвітила її в спеціальному пристрої, на ній написано "хабар". Не повірив, так вона мені дозволила зайти за прилавок подивитися, — розказує. — Справді, там був напис, як наче хто від руки написав друкованими літерами. Дивно, бо ті півсотні отримав у банкоматі, коли знімав аванс.

У міліції стверджують, що мічені купюри не можуть потрапити в обіг.

— Ще треба розібратися, чому продавець не повідомила в міліцію, що хтось намагався збути мічену купюру, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — А сам чоловік повинен був написати заяву, де б пояснив, звідки взяв її. Тоді з банківською охороною провели б ревізію, принаймні для профілактики, щоб таке не повторювалося. У банку обміняють купюру на іншу, якщо людина не причетна до махінацій. Банкноту вилучать і комісійно знищать. Навряд мічені гроші могли потрапити в банкомат. У банках кошти ретельно перевіряють. Щоправда, людина не зможе ні спростувати, ні довести, що купюру взяла в банкоматі.

Зараз ви читаєте новину «Купюру з написом "хабар" не прийняли в аптеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі