вівторок, 09 листопада 2010 05:34

"Купрівці" намагалися спалити прапор комуністам

У неділю, 7 листопада, близько 2 тис. прихильників комуністів зібралися у центрі Києва біля пам'ятника Володимирові Леніну.

Незважаючи на заборону суду, провели мітинг на честь 93-ї річниці Жовтневої революції. Вони тримали портрети Сталіна та Леніна і роздавали перехожим листівки про те, що "результатом 20 років капіталізму в Україні стало зубожіння народу". "Вопрос стоит так: либо паны "запанують у рідній сторінці", превратив нас в быдло, либо мы ликвидируем эту нечесть как эсплуататорский класс", — йшлося у них.

Близько 11.00 на мітинг прийшли представники Комітету учасників помаранчевої революції. Почали топтати прапор із символікою Компартії.

— Таким чином хотіли привітати пана Симоненка. Прапор, намагалися спалити, — каже Петро Михайленко, заступник голови правління "КУПРу". — Попереду серед них йшло чоловік зо 30 у касках та чорних костюмах, без будь-яких розпізнавальних знаків. Підозрюю, що їх найняли. Вони почали нас бити. В цей час міліція була осторонь. Дев'ятьох наших затримали, а комуністів не чіпали. Будемо розбиратися в суді.

Після мітингу біля пам'ятника комуністи попрямували Хрещатиком на майдан Незалежності. Там була встановлена сцена з плакатом "93-я річниця Великої Жовтневої революції".

Міліція збирається оштрафувати комуністів і "купрівців". На прохання київської мерії Окружний адміністративний суд столиці заборонив проводити 6 та 7 листопада на майдані масові акції.

Зараз ви читаєте новину «"Купрівці" намагалися спалити прапор комуністам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі