пʼятниця, 22 липня 2011 06:45

Комфорт для безробітних

 

За рік у місті Сміла на Черкащині звели приміщення для центру зайнятості. Це двоповерхова будівля єврозразка — з дорогою штукатуркою, плиткою, височезними східцями, широкими пластиковими вікнами.

Тут із півсотні кабінетів. Тепер у них сидітиме значно більше чиновників, ніж у старій будові. Поставлять стенди, кондиціонери, величезні вазони.

— Моя дочка колись стояла в центрі зайнятості, — каже мені водій автобуса. — Знайшла на одному з заводів роботу. Пішла зніматися з обліку. А в центрі її попросили оформити, ніби це вони організували їй робоче місце.

Торік Сміла посіла останнє місце серед райцентрів Черкащини за соціально-економічним розвитком. Сміття тут не вивозять тижнями. Воно назбирується на вулицях величезними смердючими купами. У багатоповерхівках ліфти не працюють місяцями.

Я був у старому дитсадку, що позаду нового центру зайнятості. Допитувався в директорки, чому діти в день їдять удвічі менше від необхідного. Та бідкалася, що грошей катастрофічно бракує.

За місяць на урочисте відкриття центру зайнятості приїде хтось від губернатора. Вихвалятиметься, як поліпшують умови обслуговування безробітних. Про те, що через покращення нашого життя вже сьогодні до старого смілянського центру зайнятості армія безробітних просто не поміщалася, делікатно промовчать.

Зараз ви читаєте новину «Комфорт для безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі