четвер, 27 серпня 2020 05:01

Комбінат Сергія Іващенка роздасть квартири ошуканим вкладникам довгобуду

  Сергій Іващенко (в білій футболці) зустрівся з ошуканими вкладниками довгобуду в Полтаві. Пообіцяв забезпечити людей житлом у будинку, який зводитиме його "Комбінат виробничих підприємств" у мікрорайоні Браїлки
Сергій Іващенко (в білій футболці) зустрівся з ошуканими вкладниками довгобуду в Полтаві. Пообіцяв забезпечити людей житлом у будинку, який зводитиме його "Комбінат виробничих підприємств" у мікрорайоні Браїлки

Квартири в полтавському мікрорайоні Браїлки надасть десяткам сімей "Комбінат виробничих підприємств". Ним керує Сергій Іващенко - автор мікрорайону "Садовий" у селі Розсошенці Полтавського району на Полтавщині.

Підприємство виграло аукціон на право оренди землі під будівництво багатоповерхівки. Житло отримають потерпілі вкладники довгобуду на вул. Боровиковського. Біля 80 родин інвестували у зведення дому 2007-го. Але за 13 років його так і не побудували.

- За стільки років поневірянь ми вже втратили всю надію, - каже постраждала Любов Наливайченко. - Люди брали кредити, пенсіонери продавали "хрущовки". Все задля того, аби були гроші на нове житло. Ніхто не думав, що нас так кинуть.

- Люди залишилися без житла. Натомість із великими боргами та кредитами, - розповідає депутат полтавської міськради Вадим Ямщиков. - Потерпілі приходили на кожне засідання комісії з містобудування та архітектури. Попередні міські голови їм обіцяли вирішити проблему. Але нічого не робилося. Ніхто в міську владу не прийшов і не сказав: "Готовий взяти відповідальність за розселення цих людей".

Дім у який заселяться вкладники, збудують у 2021-2022 роках, за попередніми планами забудовника.

- Ми знайшли можливість забезпечити житлом цих інвесторів. Взяли на себе соціально відповідальну місію, - розповідає Сергій Іващенко. - Розумію, що як забудовник - нічого не отримаю. Але інколи потрібно щось робити не заради грошей, а для душі. Що люди потім просто підійшли та сказали: "Спасибі".

Зараз ви читаєте новину «Комбінат Сергія Іващенка роздасть квартири ошуканим вкладникам довгобуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі