вівторок, 27 липня 2010 05:40

Коханівському загрожує 14 років тюрми

У п"ятницю, 23 липня, у Печерському райсуді Києва, на Хрещатику, 42а, відбулося попереднє слухання справи Миколи Коханівського, 38 років. Його звинувачують у протиправних діях щодо міліціонерів.

Під стінами суду — люди з Конгресу українських націоналістів і "Свободи". Принесли плакати "ЧК-НКВД-МВС", "Могильова — у відставку". Микола Коханівський виходить у вишиванці, говорить у гучномовець.

Коханівського судять через конфлікт, який стався 27 квітня 2010 року під стінами Верховної Ради. Опозиція тоді протестувала проти ратифікації угоди щодо перебування флоту Росії в Криму. Кордон міліції вклинився в опозиційну колону, розділив її і перекрив вул. Грушевського.

— Я мимоволі опинився в епіцентрі подій. На оперативній зйомці з акції видно, що ми стоїмо, чути гасла. Міліція відштовхує нас, починається тиснява. Видно, що я штовхаюся, потім чийсь кулак кудись летить. Ну, не мій. Звісно, міліціянти написали, що я їх там трохи не вбивав. Я не визнаю свою провину, бо насправді нікого не бив. Навпаки, міліціонери били мене. Справу розглядатимуть по суті, — каже Коханівський.

Зі слів Миколи, йому загрожує до 14 років позбавлення волі:

— Якщо мені всі справи скласти до купи, то виходить 14 років. Ленін — до п"яти, Воронін — теж. Зараз інкримінують 345 статтю, частину другу — до п"яти років.

30 червня 2009 року Коханівський і ще четверо осіб відбили кувалдою ніс, бороду, вухо і руку пам"ятнику Леніну біля пл. Бессарабської в Києві.

17 березня 2010 Коханівський побився біля Міністерства освіти з істориком Віктором Вороніним, 41 рік. Сталося це під час мітингу з вимогою відставки Дмитра Табачника.

Зараз ви читаєте новину «Коханівському загрожує 14 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі