четвер, 23 липня 2020 00:31

Карантин продовжили до 31 серпня

В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 серпня. Рішення прийняв уряд на засіданні в середу, 22 липня.

— Адаптивні обмеження на регіональному рівні довели ефективність. Дозволяють контролювати захворюваність в Україні, — говорить прем'єр-­міністр Денис Шмигаль, 44 роки.

Також в уряді розглядають варіант із обмеженням кількості дітей у класах із нового навчального року. Можуть запровадити змішане навчання — поєднають дистанційне зі звичайним.

— Діти підуть у школу 1 вересня. Але як — це вже питання, — каже головний санітарний лікар країни 40-річний Віктор Ляшко. — Можливо, доведеться обмежити одночасне перебування школярів у класах. Ймовірний варіант розведення учнів по змінах. Моделі напрацюємо. Спрогнозувати епідемічну ситуацію до вересня майже неможливо. Готуємося до різних сценарії — дистанційна освіта, змішана, повернення дітей до шкіл.

Учні, вчителі та батьки перебуватимуть у школах в масках.

— Буде обов'язкове вимірювання температури для дітей і всіх працівників, які виходять на роботу в навчальні заклади, — говорить міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 44 роки. — За температури 37,2 і вище у школу не пускатимуть.

На 22 липня в Україні коронавірус підтвердили у 60 995 людей. Вилікувалися 33 172 особи, померли — 1534. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 8353 та 7166 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Карантин продовжили до 31 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі