неділя, 09 квітня 2006 15:13

Із церкви винесли все начиння

У селі Требухівці на Хмельниччині невідомі обікрали храм. Півтори тисячі прихожан церкви Івана Богослова залишилися без найцінніших речей — ікон, хрестів, чаш і Євангелій.

— Десь 20 ікон винесли, деякі вирізали з рам, — розповідає "ГПУ" 40-річна селянка з Требухівців Міла Цимбалюк. — Це просто напасть, плакати хочеться. Там була Матір Божа, я до неї приходила. А тепер немає до кого.

Викрадені речі мали й історичну цінність — ікони Серафима Саровського та Феодосія Чернігівського датуються серединою ХІХ ст. Сама церква ще старіша — її збудували у ХVI–II ст. Вона дивом вціліла під час воєн.

— Була ніч, і мело мокрим снігом— вдалий момент для злодіїв, — розповідає Міла Цимбалюк. — Вони порізали один замок на воротах і два на дверях церкви.

Хоча храм стоїть не на околиці села, а поміж хатами, злодіїв ніхто не почув. Крадіжку виявили не відразу — батюшка навідується до церкви з сусіднього села раз на кілька днів. Поки міліція шукає крадіїв, прихожани власними силами відновлюватимуть втрачене. Загальну суму збитків встановлюють правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Із церкви винесли все начиння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі