четвер, 15 червня 2006 20:07

Харків"яни не хочуть буддійського храму в парку

Майже сотня жителів Харкова розпочала протест проти будівництва буддійського храму в парку "Зустріч".

Це єдина зелена зона відпочинку у мікрорайоні, кажуть харків"яни. Вони бояться, що при будівництві вирубають дерева, а храм оточать високою стіною. Люди вимагають, щоб будівництво перенесли в інше місце.

— Община "Аджита", яка хоче будувати цей храм, існує лише на папері. Вона зареєстрована чотири роки тому і не проводить жодних релігійних практик, не має ані приміщень, ані реальних членів. Є тільки десятеро людей, які зібралися для того, щоб "Аджиту" зареєстрували, — пояснює Ольга Чернявська з Харківського міськвиконкому.

Забудовники стверджують, що храм буде відкритим для всіх.  Тут, мовляв, харків"яни зможуть познайомитися з буддійською культурою.

Рішення про відведення земельної ділянки під будівництво храму прийняли на сесії міськради 6 липня 2005 року. А місяць тому завезли цеглу для будівництва. 31 травня новообрана міськрада скасувала рішення своїх попередників.

Зараз ви читаєте новину «Харків"яни не хочуть буддійського храму в парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі