пʼятниця, 10 серпня 2007 07:04

Харківські в"язні порізали собі животи

У Харкові в колонії суворого режиму N 25 у понеділок близько четвертої вечора ув"язнені повернулися до бараків. Перед тим під час робочої зміни в цеху вони виготовляли деталі до автомобільних причепів та сантехнічних приладів.

Після відбою четверо в"язнів порізали собі животи. Ще один поранив груди й голову. Зробили це зламаним та заточеним шматком залізного дроту, який використовують при електрозварці.

— Усі пояснили, що їм не подобався надто суворий режим у в"язниці, — розповіли в прес-службі Державного департаменту виконання покарань.

Чотирьох чоловіків одразу ж відправили до колонії N100. Лікарні є не в кожній в"язниці, тому сюди зазвичай потрапляють усі, хто потребує медичної допомоги. Після огляду трьох відправили назад — їхні рани були зовсім незначними. 35-річний Антон Михайличенко постраждав найбільше. Йому зашивали порізані м"язи живота.

— Я зробив це, бо більше не можу. Вже два роки працюю у дві зміни по 12 годин на добу. Не витримую. Тут б"ють, — розповів Антон.

Начальник колонії N25 Борис Андрійко стверджує, що ув"язнений говорить неправду. Мовляв, керівництво колонії все робить за законом. Працюють тут не більше 8 годин на добу. До того ж, "ув"язнений Михайличенко працював погано, не виконував норми".

До Харкова найближчим часом приїде комісія, яка розслідує, що саме й чому сталося в колонії.

Останній подібний випадок у харківському слідчому ізоляторі стався торік у травні. 21 ув"язнений порізав собі передпліччя. Ніхто з них серйозно не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Харківські в"язні порізали собі животи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі