вівторок, 10 жовтня 2017 06:05

Міські маршрутки знову подорожчають

Приватні перевізники збираються підвищити вартість проїзду в маршрутних таксі міста й області. По Києву білет коштуватиме до 9 грн, заявляє директор компанії "Трансгрупп" Володимир Назаренко.

— Три місяці тому ми анонсували зростання цін ближче до 2018 року, але після подорожчання палива це станеться швидше, — каже Назаренко. — Уряд прогнозує зростання курсу долара. Відповідно подорожчають і запчастини, а це чверть тарифа.

— Економічно виправдано підняти вартість проїзду до 12 гривень. Ми можемо якось скинути 3 гривні. Але не працюватимемо собі на збиток, — говорить член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко.

— Подорожчання проїзду в приміських маршрутках — неминуче, — розповідає депутат Київської облради Олег Кіщук. — Обласна рада заборгувала перевізникам за рік 220 мільйонів гривень, а це вартість 100 автобусів "Богдан". Щоб проїзд так різко не підвищувався, треба вирішувати проблему з нелегальними перевізниками. Вони забирають приблизно третину заробітку "білих" водіїв.

— Перевізники можуть підняти вартість проїзду, але тоді пасажири до них не сідатимуть. Адже комунальний транспорт не дорожчатиме. Підприємці з часом повернуться до старих тарифів, — кажуть у комунальній службі перевезень КМДА.

У липні цьогоріч проїзд у міських маршрутках уже дорожчав на 1 грн. Він коштує від 4 до 7 грн. У приміських ціни піднімали на початку січня на 3 грн. Тепер за квиток сплачують від 13 до 20 грн, залежно від довжини маршруту.

Зараз ви читаєте новину «Міські маршрутки знову подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі