вівторок, 29 жовтня 2013 05:45

Гора Бандери буде на всіх картах світу

Дві гірські вершини Грузії неподалік містечка Казбегі назвали іменами українців. Безіменні гори торік підкорила група львівських альпіністів. За традицією, першовідкривачі можуть присвоювати їм імена.

Гора, що назвали іменем Степана Бандери, заввишки 4272 м. Четверо альпіністів підкорювали її три дні. На вершині залишили меморіальну дошку та червоно-чорний прапор. Вищу на 100 м вершину назвали іменем митрополита Андрея Шептицького.

– У Грузії імена наших героїв відомі, їхня молодь знає Бандеру, – каже альпініст Мар'ян Нищук, 50 років. – Влада грузинського містечка надіслала підтвердження про присвоєння назв. На всіх картах світу буде вказана нова.

У серпні наступного року група українських, грузинських та польських альпіністів підкорять найскладнішу гору Грузії. Хочуть назвати її вершиною Папи Римського Івана Павла II.

Крім грузинських, у світі є дві вершини з українськими назвами – шпилі "Україна" у горах Киргизії та Тараса Шевченка на Кавказі.

Зараз ви читаєте новину «Гора Бандери буде на всіх картах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі