вівторок, 08 грудня 2015 00:55

Головну ялинку країни до Києва везли три доби

Автор: ФОТО З САЙТА www.bbc.com
  За ялинку на Софійську площу столиці заплатили 12,6 ­тисячі гривень. Ще 28 тисяч віддали за транспортування. Дерево рідкісної породи — біла ялиця
За ялинку на Софійську площу столиці заплатили 12,6 ­тисячі гривень. Ще 28 тисяч віддали за транспортування. Дерево рідкісної породи — біла ялиця

Встановлювати новорічну ялинку й монтувати різдвяне містечко зі сценою розпочали 6 грудня на Софійській площі. Це буде головне місце проведення зимових свят у столиці. Також облаштують оглядовий майданчик. Ялинку відкриють 19 грудня. Відтоді й до 16 січня працюватиме ярмарок.

Також новорічні й різдвяні заходи відбуватимуться на Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій площах і Співочому полі.

Головну ялинку привезли із села Вишнівці Надвірнянського району Івано-Франківської області. Поїздка за нею зайняла три доби. Дереву близько 80 років. Зав­вишки 24,7 м. Стоятиме на 2-метровому постаменті.

— Обійшлася ялинка в 12,6 тисячі гривень. Ще 28 тисяч коштувало транспортування. Майстри встановлять її за два дні. Ще 7 треба витратити на прикрашання, — каже 57-річний Ігор Добруцький, координатор новорічного містечка.

Перенести Новорічні й Різдвяні святкування з майдану Незалежності на Софійську площу вирішили після розстрілу Небесної сотні.

У Львові 6 грудня запрацювала резиденція Святого Миколая.

Розташована на території парку "Знесіння". Тут можна написати листа з побажаннями, залишити його на розгляд ельфові, розказати вірш Миколаю та отримати подарунок. Відкрита щоденно з 12.00 до 19.00.

Зараз ви читаєте новину «Головну ялинку країни до Києва везли три доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі