вівторок, 19 листопада 2019 05:30

Голову "Укрексімбанку" затримала Служба безпеки

16 листопада Служба безпеки України затримала голову правління державного "Укрексімбанку" Олександра Гриценка. Його підозрюють у легалізації доходів, які незаконно отримали посадовці часів Януковича. Помістили до ізолятора тимчасового утримання.

У момент затримання гуляв із дитиною, її віддали консьєржці. Родичі сприйняли затримання як викрадення, звернулися до правоохоронців.

— Олександра силоміць посадили в мікроавтобус, — каже адвокат Денис Галанський. — Затримання відбулося без ухвали суду. Так можна затримувати лише особу, яку спіймали за вчиненням злочину або одразу після цього. Це незаконно.

Затримати Гриценка доручила Генеральна прокуратура, заявили у Службі безпеки України. Підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу — створення злочинної організації, привласнення майна через зловживання службовим становищем і легалізація злочинно отриманих доходів. А саме у "відмиванні" незаконних доходів чиновників часів Віктора Януковича.

Гриценко очолив правління державного "Укрексімбанку" 2014 року. 100% акцій фінустанови належать Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Голову "Укрексімбанку" затримала Служба безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі