четвер, 28 грудня 2006 13:02

Галина Білак народила сина на власному весіллі

 

"Ми не могли повірити своїм очам, коли у нашому пологовому будинку з"явилася наречена у весільній сукні, — розповідає "ГПУ" 47-річна медсестра із Вижниці Чернівецької області Марія Фірчук. — Спочатку подумали, що вона приїхала когось провідати. Але щоб народжувати?"

18-річній Галині Білак із селища Берегомет Вижницького району Чернівецької області не вдалося як слід погуляти на своєму весіллі. Щойно вони з 24-річним нареченим Сергієм Меленком обмінялися обручками і розсадили гостей у ресторані, як у Галі почалися перейми.

— Коли ми заводили за стіл людей, я відчула страшний біль у животі, — згадує Галина. — Терпіла скільки могла, і все ж таки мене повезли до Вижниці, в пологовий будинок, щоби той біль зняти.

Розповідаючи, трохи ніяковіє:

— Син мав з"явитися на світ десь 28 жовтня. Вранці у день весілля я почувалася як завжди. За традицією, ми змайстрували вдома вінок, пішли до церкви вінчатися. Потім — до загсу і до ресторану "Зоряний", зустрічати гостей.

Я гадала, в пологовому будинку дадуть якусь знеболювальну пігулку — і далі на весілля. Але мене швиденько роздягли, поклали на стіл і сказали: "Будеш народжувати". Хвилин через п"ятнадцять з"явився на світ мій синочок.

Чоловік Галі спочатку розгубився, коли його дружину повезли до лікарні. Адже він мусив залишатися за столом із гостями.

— Щойно я народила, Сергій примчав до мене, — продовжує молода мама. — Усі були страшенно раді за нас: одружилися й одразу отримали поповнення в сім"ї. Батьки аж плакали від щастя. Мені й чоловікові дуже подобається ім"я Максим. Тож сина так і назвали.

Галя вважає, що її син виросте особливою людиною. Недарма ж народився у день весілля батьків. Мовляв, це знак.

— Як народився, так голосно кричав! Чорнявий, справжній козак, хоча й зовсім маленький — 48 сантиметрів, 2550 грамів, — розповідає. — Навіть не можу сказати, на кого він більше схожий.

Галина та Сергій зустрічалися два з половиною роки. Весілля планували зіграти двома місяцями раніше, але Сергій зламав ногу, і церемонію довелося відкладати.

— Ми з чоловіком познайомилися на святкуванні Дня лісоруба у Берегометі, — розповідає Галя. — Після першого ж танцю на дискотеці зрозуміли, що знайшли одне одного. Ніколи не сварилися і не билися. За іменами себе майже не кличемо, кажемо "сонечко". Мені шкода, що я не побула на власному весіллі. Але випишуся і буду приймати гостей.

Весільні гості проголошували тости за молодят і їхнє немовля аж до понеділка.

Із пологового будинку Галя з Максимом переїде до Сергія. Його мама саме вирушає за кордон на заробітки. Сергій має свій бізнес. Галя покинула училище, де навчалася за спеціальністю "кравець-закрійник": хоче всю увагу приділяти малому.

Минуло всього кілька днів після пологів, а недавні молодята вже мріють про другу дитину.

У Вижницькому районі Чернівецької області наречена народжує під час власного весілля вже не вперше. Три місяці тому з-під вінця до пологового будинку привезли жительку міста Вашківці.

Під час вагітності краще не йти під вінець

Гінекологи вважають, що практика одружуватися на останніх місяцях вагітності, яка поширилася в Україні останніми роками, є вкрай шкідливою.
— У випадку з Галею дитина народилася передчасно, — каже лікар-гінеколог медичного центру "Полонина" у Києві Клара Зайцева, 71 рік. — Безумовно, на пологи вплинуло запізніле весілля — наречена хвилювалася. Якщо немовля народжується передчасно, то може вирости нервовим, з ослабленим імунітетом, вадами легень. У будь-якому разі весілля матері під час вагітності погано впливає на дитину. Адже це стрес.

Зараз ви читаєте новину «Галина Білак народила сина на власному весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі