вівторок, 10 листопада 2009 07:30

Фільм "2012" показує кінець світу

  Кадр із нового фільму режисера Роланда Еммеріха. Стрічку рекламують із гаслом ”Нас попереджали. Кінець стане початком нової ери”. Режисер зніме також серіал, як людство відновлюється після планетарної катастрофи у 2012 році
Кадр із нового фільму режисера Роланда Еммеріха. Стрічку рекламують із гаслом ”Нас попереджали. Кінець стане початком нової ери”. Режисер зніме також серіал, як людство відновлюється після планетарної катастрофи у 2012 році

Із 12 листопада українські кінотеатри показуватимуть американський фільм-катастрофу "2012". В основі сюжету — глобальна катастрофа, пророцтво про яку міститься у древньому календарі народу майя. Там сказано, що з 21 по 25 грудня 2012 року, під час зимового сонцестояння, планети Сонячної системи стануть в одну лінію. І тоді цивілізація на Землі зникне після велетенської катастрофи.

Картину зняв голлівудський режисер 54-річний Роланд Еммеріх. Перед тим він створив кілька фільмів-катастроф: "День незалежності", "Післязавтра". В останній стрічці, знятій 2004-го, показане раптове катастрофічне похолодання на всій Землі.

— Майя передбачали, що до 2012-го Земля змінить свій рух і від цього загинуть усі. Уже зараз людство на кожному кроці переслідують землетруси, виверження вулканів, тайфуни і льодовики. У нашому фільмі кінець світу запідозрить першим звичайний шофер. Він і рятуватиме людство від страшної катастрофи. Йому для цього потрібно знайти шлях у паралельний світ, — каже Еммеріх.

Киянка-цілителька Наталя Федорук, 57 років, каже, що вивчає пророцтва майя вже 19 років. Упевнена: кінця світу 2012 року не буде.

— До 2012-го йтиме потепління, але з ним не треба боротися. Підніметься рівень Індійського океану, зміліє Азовське море. Багато біди буде в Греції і Німеччині. Занепадатиме Китай, США розпадуться на штати. Там виживуть люди, які не братимуть у руки зброю. Під загрозою буде й Київ, якщо за рік-два не спустять Київське море. Через 5–10 років планета змінить назву, Землю називатимуть Майєю або Весною. Між багатьма країнами зникнуть кордони. Помиратиме зло, житиме нація світла.

Фільм триває 158 хв. або 2,5 год. DVD-диски з ним випустять 2010-го. Квитки в українських кінотеатрах на "2012" коштуватимуть 20–100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "2012" показує кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі