пʼятниця, 24 червня 2011 06:45

Щодня треба робити 20 тисяч кроків

— Сьогодні модно бути молодим і підтягнутим, — каже полковник у відставці з Вінниці 54-річний Сергій Проценко.

— Велосипед — це боротьба за здоров'я. Кожен лікар скаже, що найбільша проблема  урбанізації — малорухливість. Людині треба щодня робити 20 тисяч кроків, щоби тренувати м'язи й серце. А ми у кращому випадку пройдемо з офісу до тролейбусної зупинки. Потрібне навантаження заміняють 5 кілометрів на велосипеді. Добре тренуються м'язи малого таза. Вигідно ще і з точки зору економії — всі знають, скільки коштує бензин. І ліки, які треба буде купувати в старості, якщо не вести рухливого способу життя.

Велосипед — це завжди емоції. Квітку чи травинку біля дороги з вікна машини не розгледиш. У Вінниці, в мікрорайоні Сабарів, чудові стежки вздовж річки Південний Буг. Їдеш і розумієш: у нас — своя Мала Швейцарія.

У мене багато друзів, які їздять у велотури родинами. Бачу, які між ними хороші стосунки, вони справді близькі. Приклад батька, який розповідає синові про активне життя, сидячи на велосипеді, переконливіший, ніж коли він говоритиме те саме у кріслі-качалці з величезним животом.

Проценко з товаришем Юрієм Московчуком шість років подорожує велосипедами по Криму.

— Коли їду по Арабатській стрілці, де самий пісок, у потилицю пече сонце під 40 градусів, а до найближчої криниці 20 кілометрів, я не думаю ні про Януковича, ні про Азарова. Хто сумнівається, хай спробує.

Зараз ви читаєте новину «Щодня треба робити 20 тисяч кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі