пʼятниця, 15 березня 2013 05:15

Євродепутати вважають, що українська влада їх дурить

Європейський парламент обговорив ситуацію в Україні. Поява цього питання на порядку денному в Страсбургу пов'язана з позбавлення депутатства представника "Батьківщини" Сергія Власенка - захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Минулого тижня Вищий адмінсуд України позбавив його мандата.

Перед засіданням євродепутати не приховували свого роздратування з позиції Києва.

- Європарламентарії сприйняли справу Власенка як провокацію та випробування терпіння Євросоюзу, - каже польський депутат Європарламенту 48-річний Павел Залєвський.

Іще категоричніший був німець Міхаель Ґалер, 52 роки:

- Очевидно, що український уряд нас дурить. Вони не заслуговують на вільний в'їзд до Євросоюзу та можливість тримати тут свої гроші, маю на увазі передусім Кіпр. Не хочу спекулювати на цій темі (санкцій. - "ГПУ"). Але ті люди мусять почути: ми знаємо, які активи вони мають у ЄС. Якщо думають, що можуть гратися з нами, - помиляються. Коли так триватиме, не буде ніякого підпису під Угодою про асоціацію на саміті у Вільнюсі.

Депутат 56-річна Ребекка Гармс із Німеччини, яка представляє "зелених", говорить:

- Уряд та президент України повертаються до Києва і роблять діаметрально протилежне тому, що вони пообіцяли у Брюсселі. Євроустанови послідовно йшли до підписання поглибленої угоди з Україною. Але ми ніколи не примиримося зі зловживаннями владою та політично мотивованим судочинством.

Попри різкі особисті висловлювання, Європарламент іще не виступив зі спільною заявою чи резолюцією щодо України.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутати вважають, що українська влада їх дурить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі