вівторок, 01 березня 2011 10:02

Джамала з Мікою Ньютон судитись не збирається

Автор: фото: PHL
  Співачка Міка Ньютон під час національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2011 у студії Першого каналу. У травні вона виступить у німецькому місті Дюссельдорф
Співачка Міка Ньютон під час національного відбору на пісенний конкурс Євробачення-2011 у студії Першого каналу. У травні вона виступить у німецькому місті Дюссельдорф

Співачка 24-річна Міка Ньютон (справжнє ім'я Оксана Грицай. — "ГПУ") з піснею "Ангел" представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2011 в німецькому Дюссельдорфі. Уночі в суботу, 26 лютого, вона перемогла в національному відборі.

— Коли почула своє ім'я, заплакала, — каже Ньютон.

— А я не плакав, бо знав, що ти переможеш, — перебиває її продюсер 41-річний Тимофій Нагорний, колишній чоловік гімнастки Лілії Подкопаєвої. — Я відправив за Міку штук 150 есемесок, а мій друг — 300. Та й весь Фонд волонтерів України, президентом якого я є, голосував за Міку. Це понад 11 тисяч людей.

Перериває розмову, щоб відповісти на телефонні привітання.

— Я прорахував, що нам потрібен мільйон. Тисяч 200–300 будуть наші, а решту дадуть інвестори. Найбільше — американські. Я нирку продам, але Міку на Євробачення відправлю. Мій друг, боксер Володимир Вірчис, жартома казав, що продасть заради цього й інші органи.

На честь перемоги Тимофій дарує підопічній 99 троянд.

— Замовив бенкет у столичному ресторані. Після фіналу повезу Ньютон із командою. Думаю, до ранку відзначатимемо.

У національному відборі до Євробачення-2011 взяли участь 19 виконавців. Прогнозували перемогу 27-річній Джамалі (справжнє ім'я Сусана Джамаладінова. — "ГПУ"). За неї інтернет-користувачі віддали 28 134 голоси. За Джамалу вболівав і екс-президент Національної телекомпанії України 47-річний Василь Ілащук:

— Вона найкраще вписалася б у формат конкурсу. На ньому потрібно дивувати. Варто згадати Руслану Лижичко з "Дикими танцями". Це було неждано-негадано для європейського глядача. Міка Ньютон теж непогана співачка, але вона нічим не здивує.

Джамала займає третє місце.

До журі цьогорічного відбору увійшли гендиректор НТКУ Єгор Бенкендорф і його заступник Валід Арфуш, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, співачки Ані Лорак і Руслана, акордеоніст Ян Табачник, продюсер Едуард Клім, поет Юрій Рибчинський і минулорічна представниця від України на Євробаченні Альоша.

— Та це ж нечесно, — говорить одна з глядачок під час зйомок на Першому каналі. — Міці Ньютон перемогу купили. Вона на два бали обігнала Джамалу. Але голосом їй не зрівнятися. У Джамали голосище на чотири октави. Коли вона співала, у журі стакани на столі мало не тріснули. А Міку Ньютон ніхто й не слухав.

Представника від України на європейський пісенний конкурс обирали з урахуванням думки журі — 45%, СМС-голосування — 45% та голосів на офіційному сайті Євробачення — 10%.

Міка Ньютон набрала 81 бал, Злата Огневич — 80, Джамала — 79. На прохання Ганни Герман результати голосування перераховують повторно. Перемога Ньютон підтверджується.

Джамала кидає на сцену подаровані їй квіти і йде до гримерки.

— Щороку відбір на Євробачення в Україні закінчується плачевно і скандально, — каже один з українських продюсерів, називатися не хоче. — Виступити на європейській сцені — це великий піар. Люди готові віддавати мільйони. Але ніхто, крім Ані Лорак, Руслани і Сердючки не влаштовував після того турне Європою. Більшість влітали на солідні гроші й сиділи в Україні, горбалячись на нічних корпоративах. Якби від нас поїхала Джамала, ми б зайняли високе місце. Міка Ньютон вище 10 — не займе.

— За місяць до нацвідбору мене почали звинувачувати, що накручую за себе голоси на сайті, — говорить Джамала. — У мене немає грошей, щоб підкупити стількох людей. Краще вкладу їх у творчість.

Судитися, як це робив торішній претендент на участь у Євробаченні Василь Лазарович, вона не збирається.

— Мені це не цікаво. Хочу займатися творчістю, а не доказувати комусь що-небудь.

Фінал конкурсу пройде в німецькому місті Дюссельдорфі з 10 по 14 травня. Торік перше місце посіла німкеня Лєна Майер.

Зараз ви читаєте новину «Джамала з Мікою Ньютон судитись не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі