вівторок, 24 вересня 2013 00:00

Дворічну дівчинку знайшли серед поля

18 вересня у селі Дзигівка Ямпільського району на Вінниччині 5 год. шукали Владиславу Гончарук, 1 рік і 10 місяців. Дівчинка гралася на подвір'ї, за нею наглядала бабуся. Мати, 32-річна Наталія, прийшла до будинку від сусідки о 10.00. Дитини не знайшла.

— Обходили всі покинуті будинки, обдивились колодязі, лісосмуги. Це такий віддалений район села, що там усе занедбане, одні пенсіонери. Десь чоловік із 30 на вулиці живуть. То ці бабушки й дєдушки помагали в пошуку, — розповідає дільничний інспектор Олександр Гулько. — За городами тече невелика річка, то кинулись прочісувати береги. Мати була в істериці, весь час заливалась сльозами. На умі було, що дочка чи втопилась, чи її хтось украв. Постійно трималася за телефон в надії, що найдеться. Повідомили про випадок сільському голові Олександрові Юльченку. Той до пошуків підключив працівників колгоспу.

Дівчинку близько 15.00 знайшов пастух 72-річний Віктор Лящишин.

— Вийшло, що Владислава від хати до поля пройшла 2 кілометри. Коли сил уже не було, сіла й почала плакати. Лив сильний дощ, шмагав вітер. Дівчинка злякалась і підійшла до пастуха. Вся трусилась, дивилась на нього карими оченятами, губи посиніли, — додає Олександр Гулько. — Той одразу впізнав її й закутав у плащ. На дитині була салатова курточка, сині штанішки, біла шапочка й коралові сапожки. Коли привели додому, мати плакала над нею годину. Владислава каже, що гралася й хотіла піти на вулицю погуляти. Думаємо, що мати віддячить пастуху за добрий вчинок.

Мати Владислави не працює, батько — на заробітках. Про випадок йому не розповідають, щоб не переживав. Мають ще 13-річну доньку.

Злякалися слідів дикого кабана

— Вони, коли нас побачили, бігли, як метелики, радісні. Гриби всі десь покидали з переляку, — розповідає лісничий Салівського лісництва Сергій Онищенко, 47 років.

15-річний Борис Гарипов, 12-річні Влад Литвиненко і Влад Деребаш заблукали 21 вересня в лісі неподалік села Келеберда Кременчуцького району на Полтавщині. Приїхали автобусом із міста Комсомольськ.

— Вийшли до галявини біля Дніпра. Навколо очерети. Побачили там сліди дикого кабана, злякалися. Там же скрізь усе однакове, не хватило голови, щоб вийти, — додає Онищенко. — Подзвонили батькам, а ті звернулися в міліцію й до рятувальників. Ми їх знайшли за 40 хвилин.

— Мама дуже сварилася, сказала, що тиждень не випускатиме з дому, — розповідає Влад Деребаш.

Зараз ви читаєте новину «Дворічну дівчинку знайшли серед поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі