пʼятниця, 08 квітня 2011 04:30

"Душу з пекла можна вимолити"

— Після смерті душа людини йде на уклін до Бога, — розповідає полтавський священик Микола Храпач. — 40 днів їй показують рай і пекло. Душа проходить митарства — відповідає за кожний свій гріх.

Душу супроводжують ангели, які захищають її зробленими за життя добрими справами. Через 40 днів Бог визначає, де буде душа: у раю чи пеклі. Там вона перебуватиме до другого пришестя. Душу в пеклі родичі повинні очищувати добрими справами в ім'я покійного. Її можна вимолити з пекла.

У церкві говорять, що протягом 40 днів рідні покійного мають роздавати милостиню та їжу нужденним. Найважливіші молитви за душу небіжчика церква читає на третій день, який символізує Воскресіння Христове, дев'ятий, бо всього є дев'ять ангельських чинів, і на 40-й, коли на небо вознісся Христос. Можна замовити сорокоуст — молитви, які читають у церкві 40 днів. Для панахиди потрібно приносити вино, хліб і солодощі.

— Найсильніші молитви за покійного — це молитви родичів, — каже отець Микола.

Зараз ви читаєте новину «"Душу з пекла можна вимолити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі