вівторок, 05 серпня 2008 07:13

Доярки бачили вогняну кулю розміром із КамАЗ

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Минулого тижня в селі Івангород Ічнянського району на Чернігівщині доярки, що поверталися увечері з ферми, побачили над лісом вогняну кулю.

— Жінкам здалося, що зарево стоїть над хатою Катерини Лазнєвої, — розповідає 52-річний Віталій Болоховець. — Під"їхали до хазяйки. Та якраз на лавочці під двором сиділа. Кричать: "Катю, чого ти сидиш, теревені гониш, у тебе ж хата горить!". Побігли дивитися. Нічого немає. Подумали, що то сонце заходить. А тоді збагнули — світиться на сході.

— Куля була розміром із КамАЗ. Повільно летіла між лісом і селом, — згадує доярка Наталія Кравченко, 39 років.

З іншої околиці дивне сонце бачив 27-річний Дмитро Падалка. Він 20 хв. гнався за  кулею. Доки вона не зникла. Чоловік каже, що сталося це раптово, наче виключили лампочку. Ні іскор, ні спалаху.

В іншому кінці села люди подумали, що вибухнула заправка в сусідньому райцентрі Бахмач.

Селяни розповідають, що біля Івангорода дивні літаючі об"єкти з"являються не вперше. Півтора року тому син Катерини Лазнєвої теж бачив червону кулю. 2006-го в безвітряну погоду щось виламало ліс. 50-метрова смуга поламаних дерев простяглася на сотні метрів. Наче гальмував літак.

2003 року дерева в лісі поблизу села повиривало з коріннями. Теж смугою. Пастуха, що був поряд, повалило з коня на землю. Чоловік учепився руками в траву, щоб не полетіти. За кілька хвилин все вщухло, а від лісу залишилися тріски.

Зараз ви читаєте новину «Доярки бачили вогняну кулю розміром із КамАЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі