пʼятниця, 15 лютого 2013 00:15

Дмитро Носов може полетіти на Марс

22-річний Дмитро Носов із міста Бердичів Житомирської області пройшов попередню реєстрацію до проекту "Марс Ван". Через 10 років він може стати першим жителем Марса.

— Про цей проект почув у новинах, — розказує Дмитро. Він навчається в Національному авіаційному університеті на інженера-механіка з обслуговування наземної техніки аеропортів. — Я був вражений ідеєю і вирішив написати засновникам. У листі похвалив їх і додав, що завжди готовий допомогти. Через тиждень мені прислав відповідь Норберт Крафт — керівник медичного напрямку цього проекту. Запропонував поспілкуватися через скайп. Ми говорили півгодини. Норберт сказав заповнити анкету для участі й розповів, що я — один із кандидатів.

"Марс Ван" — приватний проект нідерландського дослідника Баса Лансдорпа з метою заснування на Марсі постійної людської колонії. Заявки на участь прийматимуть до кінця 2013-го. Перша команда у складі двох чоловіків і двох жінок полетить на Червону планету 2022 року. Подорож триватиме сім місяців.

— Майбутній житель Марса повинен бути цілком здоровий, — розповідає Бас Лансдорп. — Зір має бути 100-відсотковий, тиск нормальний, а зріст — не перевищувати 190 сантиметрів. На планеті вони підтримуватимуть життєдіяльність системи, яку ми будемо там створювати. Астронавти мають бути розумні, психологічно стійкі та творчо підходити до вирішення питань. До польоту їх готуватимемо вісім років. За рік до відльоту відправимо апарати із запасами води, повітря, харчами й матеріалами для будівництва бази. Її побудуємо з надувних компонентів, там будуть спальні, робочі зони, вітальні та парник для вирощування зелені. Нові групи людей плануємо висаджувати на Червоній планеті що два роки. Але на Землю ніхто з колоністів повернутися не зможе.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Носов може полетіти на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі