середа, 30 грудня 2009 18:13

Дитячі новорічні ранки заборонили

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Прокуратура та санітарно-епідеміологічна служба Криму заборонили проводити новорічні й різдвяні дитячі заходи та спектаклі по всій автономії.

У такий спосіб медики намагаються зупинити епідемію грипу та вірусних інфекцій. Документ про заборону передали керівництву сімферопольського цирку ім. Тезікова, Українському музичному театру й Кримському театру ляльок. Однак скасовувати заходи там не збираються.

— Театр не припинить роботи. Проводитимемо спектаклі лише для жителів міста, — каже "ГПУ" адміністратор музичного театру. Називається Іваном Івановичем.

Не скасували спектаклів також у театрі ляльок.

— Щойно приходила комісія санепідемслужби, оформили протокол порушення. Квитки на новорічні вистави ми вже розпродали. Щодня показуємо по три спектаклі. Спершу о 10.00 проводимо новорічні ранки, а потім показуємо виставу "Їжачок, друг ведмежатка", — каже директор театру Павло Чорний, 43 роки. Каже, замало лише заборони прокуратури та санепідемслужби. Треба, щоб наказало управління культури або міністерство.

— Окрім шкіл і дитячих садків, свята нам замовляли різні організації. І гроші, які вони заплатили, ми вже освоїли. Я вже 35 років працюю, і ніколи не відміняли новорічні ранки, — каже Чорний.

Із кінця жовтня в Криму на гострі респіраторні інфекції та грип захворіли 99 500 осіб, померло вісім кримчан. В автономії закриті 84 школи.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі новорічні ранки заборонили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі