пʼятниця, 04 лютого 2011 06:00

Чупакабра полює з другої ночі до п'ятої ранку

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Володимир Рихлик із селища Ярмолинці на Хмельниччині показує дах кролятника, який проламала невідома істота
Володимир Рихлик із селища Ярмолинці на Хмельниччині показує дах кролятника, який проламала невідома істота

Від Нового року жителі райцентру Ярмолинці на Хмельниччині свійських тварин ховають у хлівах від невідомої істоти. Вона за місяць задушила 30 кролів. Тіла знаходили з прокушеною шиєю, знекровлених.

— Воно ходить із другої ночі до п'ятої ранку, — розповідає 36-річна Ольга Бойко. Вона бачила істоту. — Якось у мене на кролятнику щось почало товктися. Виходжу, а воно таке червонувате. Утекло. Город перестрибнуло за чотири стрибки. Довге, як хорт, але набагато більше. Скаче, наче кенгуру.

На клітці з кролями стояла газова плита. Істота перекинула її. У родині Рихликів випила кров із чотирьох кролів.

— У них на шиї — дірки від кликів, — каже Володимир Рихлик, 61 рік. — Я м'ясо розібрав, а воно чистеньке і ні краплі крові. Подзвонив у ветлікарню. Там сказали викинути. Жалко було, три самочки і самець.

Хижак роздер клітки, щоб дістатися кролів.

— Швирнуло шифер і листок заліза. То все мінімум 50 кілограмів важило, — продовжує Володимир Карпович. — В іншій клітці були кроленята. Я переховав їх у сарай. За тиждень воно знову прийшло — а кролі ж у сараї. Шо воно виробляло! Сначала товклося по кролятниках, потом вискочило на кришу сарая. Хоч там зо 3 метра висоти.

Цього разу люди побачили відбитки лап.

— Слід розміром із чоловікову долоню, — говорить Надія Рихлик, 55 років. — Три передні пазурі завдовжки як людські пальці. У мерзлий сніг встряли на 3 сантиметри. Сліди були на сараї. Собаки його так бояться, що вівчарки скавчать, як цуценята, і ховаються. Кажуть, це чупакабра або оборотєнь. Люди бояться. У міліцію не обращались, вона всьо равно не поможе. Тому оборотню у нас є де ховатись. І в старих хатах, в очереті, в лісі.

Істота нападає на кролів у господарствах, розташованих біля озера та лісу. Люди намагаються спіймати хижака. Однак капкани і металеві клітки не допомагають.

— На дворі загавкав пес, — згадує Андрій Мясніков, 37 років. — Я вийшов, доходжу до туалєта, і тут якась тінь. Стрибнуло метрів на 4 і погнало. Така скорость — ніяка собака так не зможе. Розірвало металічну сітку. Дошку завтовшки 4 сантиметри не те що прокусило — порвало на тирсу. У мене бувало три ночі підряд. Я капкани ставив. Спрацьовують, а нікого нема. В останню ніч поставив петлю. Так воно розірвало 4-міліметрову проволоку. На клітці був 30-кілограмовий залізний брусок. Швирнуло його на кілька метрів. Воно в холці десь заввишки сантиметрів 70. Страшно. Зараз без ломаки з хати не вихожу.

Люди припускають, що хижак ховається у покинутій хаті на околиці. Надвечір прямую туди. Під ногами рипить сніг. По обійстях гавкають собаки. Під будинком стає моторошно. Тут лише купи соломи.

— Я не сумніваюся, що то якийсь мутант, — розказує мисливець 40-річний Петро Бойко. Він їздив у російську тайгу, працював за контрактом снайпером. — У тайзі за нами ходив ведмідь-людоїд, і то не було так страшно.

Бойко влаштовує засідки на звіра.

— Помітив тільки його сліди. Таких ще в жизні не бачив. Єдине, що може випити кров, — це ласиця. Але хіба ласиця може бути 40 кілограмів? І собаки його бояться. Воно так завиває, аж на душі щось робиться. У нього передні ноги схожі на котячі, а задні — як у копитного. Такого створіння не може бути в природі. Судячи з укусів по дошці, воно має довгі й гострі ікла, мінімум по 3 сантиметри.

Петро Бойко каже, що застрелить хижака:

— Зберу ще пару охотників, підпалимо комиш і викуримо його.

Востаннє виття невідомої істоти чули на Водохреще.

Зараз ви читаєте новину «Чупакабра полює з другої ночі до п'ятої ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі