пʼятниця, 07 грудня 2012 06:30

Чиновник вимагає закрити "Криївку"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Закрити ресторан "Криївка" та інші заклади мережі "Фест!" у Львові вимагає обласне управління охорони культурної спадщини. "Криївку" облаштували у вигляді схрону українських повстанців. Власників звинувачують у незаконній забудові центру міста, відсутності дозволів, поширенні наркотиків, а також неповазі до національних героїв.

— Усі вони побудовані в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації, — говорить начальник управління Валерій Потюк, 55 років. Чиновник звернувся у прокуратуру. — Зайдіть у "Дім легенд", при пожежі там неможливо евакуювати людей, сходи вузькі і круті. Щодо "Криївки". Як можна назвати так пияцьку точку? Це моральне уродство. Криївкою у нас є музей визвольних змагань на Лисенка. Проте всі знають, де ресторан, а ніхто не скаже, де є такий музей. У Палаці Любомирських, будівлі XVIII століття, зробили "Копальню кави". Розказують, що там народилася львівська кава. Насправді там споконвіків була і має бути книгарня. Як можна спотворювати історію? У "Лівому березі" знайшли наркотики. Мер міста захищає їх. Це не дивно. "Фест!" окупував весь центр, а якомусь дрібному підприємцю неможливо вибити дозвіл на лоток, щоб банани продавати.

Мережу "Фест!" заснували 2007 року. Сюди входять 16 тематичних ресторанів — "Криївка", "Гасова лямпа", "Жидівська кнайпа", "Лівий берег", "Дім легенд", "Львівська копальня кави" та інші. Також є 12 закладів підмережі "Львівська майстерня шоколаду". За рік їх відвідують близько 10 млн осіб.

— Усі дозволи в нас є, — каже 24-річна Христина Тузяк, прес-секретар мережі. — Скрізь установлена пожежна сигналізація. Ми спеціально взяли довідку з міліції, що ніяких наркотиків у нас не виявлено. А так, як поширює історію Української повстанської армії "Криївка", ніхто в Україні не робить. Кожен наш офіціант знає історію УПА краще за того чиновника, який нас хоче закрити, і завжди розказує її відвідувачам.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник вимагає закрити "Криївку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі