четвер, 09 липня 2009 19:52

Богдан Пилип висмоктав отруту

Другий тиждень медики Львівської обласної дитячої спеціалізованої лікарні наглядають за 12-річним Богданом Пилипом із села Салаші Яворівського району Львівщини. У лісі хлопця в стегно вкусила гадюка.

— Я пішов у ліс по чорниці. Нахилився над кущиком, — розповідає Богдан. — Видно, торкнувся гадюки. Почув, як запекло в нозі. Від різкого болю потемніло в очах. Від мене відповзала невелика змія — десь 50 сантиметрів. На стегні знайшов ранку, з неї почав ссати й випльовувати кров із отрутою. Зібрався із силами й щодуху помчав у село. На щастя, тато був удома.

Володимир Пилип повіз сина до найближчої Немирівської лікарні. Пацієнта доправили до Яворова, згодом до Львова. Богдан скаржився на запаморочення, слабкість, різкий біль у місці укусу.

— Тепер нас учать, що з місця укусу не можна відсмоктувати отруту, — говорить заступник головного лікаря Яворівської центральної райлікарні Ярослава Гайдучок, 62 роки. — Та, на мою думку, хлопчик зробив правильно. Він урятував собі життя. У нього в роті не було ранок.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Пилип висмоктав отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі