вівторок, 25 липня 2017 07:15

Бойовики намагалися прорвати оборону сил АТО

Автор: www.facebook.com / Прес-центр штабу АТО
  Красногорівка після масованих обстрілів терористів ДНР 21 липня. Фото опублікував у соцмережі боєць Збройних сил Украї­ни Влад Волошин
Красногорівка після масованих обстрілів терористів ДНР 21 липня. Фото опублікував у соцмережі боєць Збройних сил Украї­ни Влад Волошин

Троє українських військових загинули, семеро отримали поранення й один потрапив у полон під час бою 20 липня під Красногорівкою на Донеччині.

Близько четвертої ранку диверсійна група терористів розпочала обстріл українських позицій з боку окупованої Старомихайлівки. До 15 бойовиків під прикриттям вогню з мінометів, артилерії та "Градів" намагалася прорвати оборону сил АТО. Задіяли не менш ніж чотири танки.

"У перші хвилини бою двоє воїнів отримали смертельні рани. Командир, задля збереження життя побратимів, наказав відступити на проміжну позицію. Пізніше надійшло підкріплення. Одного з бійців, контуженого, взяв у полон ворог. Життя ще одного не врятували", — повідомляє штаб АТО.

Українські бійці відкрили вогонь у відповідь. Терористи мусили відійти. Поранили ще трьох наших воїнів. Близько 6:00 щільність обстрілу зменшилася. Виїхали медичні авто — забрати поранених. Міна вибухнула поряд із групою евакуації і поранила чотирьох бійців.

Відомо про загибель восьми бойовиків, п'ятеро — поранені.

"Решта кинули своїх на полі бою й спішно відійшли. Залишили повний ­арсенал доказів присутності російської армії на Донбасі", — кажуть у штабі.

— Противник дві доби обстрілював наші опорні пункти на кількох ділянках фронту, — каже військовий експерт 41-річний Юрій Бутусов. — Але підстав говорити про початок широкомасштабного наступу немає. Це — етап гібридної війни. Бойовики не ставили за мету просунутися вперед. Зайшли, аби завдати втрат і взяти полоненого. Про можливе загострення розвідка знала. Але на позиціях не було важкого озброєння. Втрати можна було попередити активними діями у відповідь. Варто перегрупувати війська й посилити оборону на донецькому напрямку.

— Загострення пов'язано із заявою керівника ДНР Олександра Захарченка про проголошення так званої Малоросії, — вважає військовий експерт 45-річний Дмитро Снєгирьов. — Це — провокація Кремля. Путін подивився на реакцію України та країн Заходу на заяву Захарченка. Тоді почали нарощувати військову напругу. Мовляв, Росія готова до розширення театру бойових дій. Утім, імовірність наступу — невелика. Це — скоріше залякування напередодні телефонної розмови лідерів країн Нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція, Росія. — ГПУ) 24 липня. Росія далі намагається тиснути на Україну щодо виконання Мінських угод. Ідеться про вибори на окупованих територіях, загальну амністію і особливого статусу регіону.

"Головна наша вимога на переговорах — негайне забезпечення режиму тиші. В разі невиконання — посилення санкцій проти РФ згідно з нещодавнім рішенням саміту "Великої сімки", — написав президент 51-річний Петро Порошенко у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики намагалися прорвати оборону сил АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі