субота, 05 квітня 2008 07:12

Авіаційну бомбу підірвали у Львові

250-кілограмову авіаційну бомбу часів Другої світової війни викопали в четвер на будівельному майданчику по вул. Пасічній у Львові. Сапери вирішили підірвати боєприпас на місці — боялися, що пошкоджені детонатори спрацюють дорогою на військовий полігон.

— Бомба лежить на глибині 6 метрів. П"ятеро саперів із піротехнічної групи провели розрахунки, куди піде вибухова хвиля, чи не зачепить комунікації та промислові будівлі, — розповідає Павло Василенко із прес-служби обласного управління МНС.

Із майданчика евакуювали 300 будівельників. Котлован із бомбою взяли під охорону. Наступного ранку з робочих місць вивезли 400 працівників навколишніх підприємств, які потрапляли в радіус дії вибуху.

Житловий масив площею 14 га на Пасічній будує компанія "Ваш дім". Із ділянкою межують Винниківське лісництво та рекреаційна зона "Вулецькі озера". Будівельники планують звести 100 тис. "квадратів" житла. Ціна одного — близько 7500 грн. Першу чергу багатоповерхівок здаватимуть в експлуатацію у липні.

Зараз ви читаєте новину «Авіаційну бомбу підірвали у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі