пʼятниця, 04 грудня 2009 07:00

"Армія — полєзна вєщ"

— В армії інший підхід до життя. Там квадратне котять, а кругле носять. Але це дивує перших два місяці. Потім звикаєш, — говорить вінничанин 21-річний Артем Збронський. Два місяці тому він повернувся із війська. — Якщо ведеш себе нормально, не зариваєшся і не сачкуєш, то можна спокійно служити.

Артем був у роті матеріального забезпечення у Вінниці.

— Старшина у нас був класний мужик, учив уму-разуму. Зараз передзваніваємося. І з пацанами теж общаємось. У нашій роті майже всі були з Вінницької області. Вобщє, армєйські друзі — самі надьожні. Перевірені і в бою, і в биту.

Артем каже, що під час служби по-іншому почав сприймати життя.

— Серйозніше відносишся до сім"ї. Більше поважаєш батьків. Уже не думаєш про гульки, а про те, як далі життя складеться. Куди на роботу піти, як грошей заробити. Так шо армія — полєзна вєщ.

Думаєш куди на роботу піти, як грошей заробити

Спершу Артемові було важко звикати до нового розпорядку дня.

— Оці підйоми, отбої, кормьожка по распісанію, строєва — видержать важко. Але потім входиш у ритм, — згадує, що й до холодної води в казармі звик. Навіть холодний душ улітку приймав.

Збронський запевняє, що дідівщини в них не було.

— Між собою сперечалися, обіжалися, а потім мирилися. Але ніхто ні над ким не іздівався і рук не простягав.  

Артем на службі навчився стріляти та ремонтувати машини. Після Нового року планує подавати документи на роботу до Державтоінспекції. Поновився на заочному факультеті аграрного університету після академвідпустки.

Зараз ви читаєте новину «"Армія — полєзна вєщ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі